Finalistes premi Cubelles Noir de novel·la negra escrita per dones i publicada el 2015 en català

Aquestes són les 4 finalistes del premi Cubelles Noir  de novel·la negra escrita per dones i publicada el 2015 en català:

Margarida Aritzeta i Abad: L’amant xinès

L'amat xinès Margarida Artizeta

El retorn de la Margarida Aritzeta al gènere policial és una novel·la sobre la part fosca del BCN World i la seva relació amb la màfia xinesa.

Dos captaires apareixen morts en un molí abandonat. Dies després troben el cadàver d’’una xinesa disfressada. Crims racials? La investigació de la inspectora Mina Fuster i el seu equip de la comissaria del Camp de Tarragona apunta a un misteriós amant xinès amb qui la morta s’’havia promès. Però ningú no sap res d’’aquest home, que ha esborrat totes les traces de la seva presència al lloc dels fets. Un viatge de negocis a la Xina que la dona va fer, tot just abans de morir, acompanyant un grup d’’empresaris i polítics relacionats amb la construcció del complex Barcelona World pot aportar llum en un cas on tothom amaga la seva veritable cara.

Esperança Camps: La Cara B

la cara b esperança camps

A València apareixen els cadàvers de dos polítics que havien estat involucrats en trames corruptes amb un conseller d’alta volada de la Generalitat, que va fugir a l’altre punta del món abans de ser condemnat per aquests tractes il·legals. Ara totes les sospites recauen sobre l’exconseller que pot haver tornat a fer justícia, però ningú no sap on és. Ni tan sols la seva família. El fill és un aspirant a novel·lista que vol escriure la seva gran obra a partir de la història del pare. La muller és una dona de classe alta vinguda a menys que viu en la inòpia des de la fugida del marit.
Una periodista, examant del fill, vol descobrir què hi ha darrere els assassinats abans no ho faci la investigació oficial de la policia, o l’extraoficial, feta per altres polítics implicats.

Montse Sanjuan: El misteri del bressol buit

montse sanjuan el misteri del bressol buit

Una parella és assassinada a la ciutat de Lleida alhora que un nadó desapareix del seu domicili. Sense pistes, sense senyals… només amb la por que el petit esdevingui la tercera víctima del cas, l’’Anna Grimm, sergent del Cos dels Mossos d’’esquadra, haurà d’’investigar uns crims que desvetllaran la part més obscura de l’’ésser humà i que, fins i tot, posaran en perill la seua pròpia vida.

El misteri del bressol buit és un thriller clàssic que amb un ritme frenètic ens presenta una història inquietant amb una trama que sorprendrà i captivarà els lectors fins a la darrera pàgina.

Elena Torres Girbau: La puta d’oros

la puta d'oros elena torres girbau

La puta d’’oros és una novel·la que parla de persones i de sentiments; uns sentiments capaços de transformar les víctimes en botxins. Una novel·la plena de matisos, on res és del tot blanc ni negre. Una narració actual, amb un llenguatge directe i sense concessions; una història que parla d’’avui i també d’’un passat no gaire llunyà que no podem oblidar. Febrer de 1976, Barcelona. Després d’’una manifestació antifranquista, un escamot de l’’extrema dreta apallissa una jove fins a deixar-la per morta. Malgrat la violència de l’’agressió, la víctima sobreviu. Tot i que no els ha vist la cara, té la certesa de qui és el responsable de l’’atac, però no s’’atreveix a denunciar-lo. La por fa que abandoni la ciutat i marxi a l’’estranger per començar una nova vida.Octubre del 2008, Llançà. Un fet circumstancial, aparentment insignificant, desfermarà la tragèdia. Odis, rancúnies i misèries estendran els seus tentacles buscant la venjança. La puta d’’oros s’’hi veurà plenament involucrada. I aquest cop, no hi haurà pietat.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer el dissabte 20 d’agost a  les 21 h al pati de Ponent del Castell durant el sopar de lliurament de premis.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s