Presentem a… Sebastià Bennasar

Sebastià Bennasar

Avui presentem a…Sebastià Bennasar  col·laborador de Cubelles Noir a més a més presideix el jurat del Premi Cubelles Noir que premia a la millor novel·la negra en català escrita per dones durant el 2016.

Sebastià Bennasar i Llobera (Palma, 27 d’abril de 1976) és periodista, escriptor, traductor crític literari mallorquí.[1] Ha treballat onze anys com a periodista a les redaccions del Diario Baleares i de Diari de Balears, on ocupà el càrrec de cap de Cultura. Fou crític literari del suplement l’Espira des de 1999 fins a la seva desaparició el 2013 i de la pàgina web Llegir en Cas d’Incendi. Ha fundat les revistes literàries Bearn i Bearn Black, Ha col·laborat ocasionalment amb altres mitjans de comunicació de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià i des de gener del 2017 és col·laborador de Vilaweb. Ha estudiat Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2009) i és Màster en Història del Món (2011) per la mateixa universitat.

Entre el 2009 i el 2013 va residir a la ciutat de Lisboa on va contribuir a la creació del Casal Català de Lisboa i de l’associació Catalunyapresenta. Fou membre fundador de la revista Capicua, dedicada a la traducció de literatura catalana al portuguès i a la inversa.

Ha impartit conferències, seminaris i cursos d’estiu sobre novel·la negra o cultura i llengua catalana des del 2009 en diferents universitats com Universidade Nova de Lisboa, Universidade de Lisboa, Universidade de Aveiro, Université d’Aix en Provence, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de les Illes Balears o Universidad de Salamanca.

Actualment, col·labora amb diferents editorials fent informes de lectura i traduccions del portuguès al català i al castellà, i del català al castellà i a la inversa i redacció de llibres per encàrrec. Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra, com Lloseta Negra, que va dirigir durant quatre anys i Tiana Negra, festival dedicat a la novel·la negra en català i Gràcia Llegeix. També imparteix cursos d’escriptura creativa en diferents centres cívics de Barcelona i en llibreries de tot el territori de parla catalana i coordina tres clubs de lectura en biblioteques de Barcelona.

És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i del PEN Català, i des de juny del 2015 és membre de la junta directiva d’aquesta entitat, com a vocal de Drets Lingüístics.

 Sebastià Bennasar

L’imperi dels lleons

Som al 1972. Jean Neige i la seva banda preparen el cop que els ha de consolidar com una de les bandes criminals més perilloses de França. D’aquí a fer-se amb el control de la màfia a Lyon hi ha un camí de sang que ells han començat a recórrer i que els durà, entre d’altres coses, a urbanitzar la Costa Brava, controlar la prostitució de mig Europa i el tràfic d’haixix. La banda, sempre amb un peu als negocis il·legals i un altre en els de dubtosa reputació com la construcció, el 2006 es troba en un atzucac. Podrà el fill de Neige, l’hereu, mantenir el clan al cim del poder? Amb aquesta història, inspirada en alguns dels clans mafiosos francesos que han operat a casa nostra des dels anys setanta fins a l’actualitat, l’autor s’endinsa en el més profund de l’ànima humana amb una obra clau del gènere negre contemporani.

28_Portada

Nº de pàgines: 300 pàgs.

Editorial: ALREVES

Llengua: Català

ISBN: 9788416328826

Més informació:

https://sebastiabennasar.wordpress.com/

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s