PREMIS CUBELLES NOIR

I Edició: Cubelles Noir 2016

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2015 en català: Elena Torres amb “La puta d’oros d’Elena Torres d’Editorial Gregal.

Finalistes: Margarida Aritzeta amb “L’amant xinès” de Llibres del Delicte. Esperança Camps amb “La Cara B” de Libres del Delicte. Montse Sanjuan amb “El misteri del bressol buit” de Pagès Editors.

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2015 en castellà: Susana Hernández amb “Cuentas pendientes” d’ Editorial Alrevés.

Finalistes: Berna González Harbour amb “Los ciervos llegan sin avisar” de RBA Libros. Graziella Moreno amb “Juegos de maldad” de Grijalbo. Dolores Redondo amb “ Ofrenda a la tormenta” d’Editorial Destino.

II Edició: Cubelles Noir 2017

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2016 en català: Margarida Aritzeta  amb “Els fils de l’aranya” de Llibres del Delicte.

Finalistes: Nuria Cadenes amb “Tota la veritat” de La Magrana. Esperança Camps amb “L’illa sense temps” de  Meteora. Fàtima Llambrich per “Sense cadàver” d’Ara Llibre.  Sílvia Mayans amb “Cendra” de Pagès Editors.

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2016 en castellà: Empar Fernández amb ‘Maldita Verdad’ d’Editorial Versátil.

Finalistes: Nieves Abarca amb “Los muertos viajan deprisa” (escrito juntamente con Vicente Garrido) d’Ediciones B. Estela Chocarro amb “Nadie ha muerto en la catedral” de Maeva. Eva García Sáenz de Urturi amb “El silencio de la ciudad blanca” d’Editorial Planeta. Clara Peñalver amb “La fractura del reloj de arena” de Punto de Lectura.

Premi personatge històric de novel·la negra: “Inspector Méndez” de Francisco González Ledesma.

III Edició: Cubelles Noir 2018

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2017 en català: Susana Hernández  amb “Males decisions” d’Editorial Crims.cat.

Finalistes:  Esperança Camps amb “La Draga” de Llibres del Delicte. Ramona Solé amb “Instint de Supervivència” de Llibres del Delicte.  Ariadna Herrero amb “Seràs un dels nostres” de Llibres del Delicte.

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2017 en castellà:  Susana Martín Gijón amb “Expediente Medellín” d’Editorial Anantes.

Finalistes Berna González Harbour  amb “Las lágrimas de Claire Jones”, d’Ediciones Destino. Victoria González Torralba  amb “Llámame Méndez”, d’Editorial Planeta. Laura Gomara amb “Vienen mal dades” de Roca editorial de libros. Alícia Giménez Bartlett amb “Mi querido asesino en sèrie” d’Ediciones Destino.

Premi personatge històric de novel·la negra: “Pepe Carvalho” de Manuel Vázquez Montalbán.

IV Edició: Cubelles Noir 2019

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2018 en català: Mireia Vancells amb “Aritmètica del crim” de Cossetània Edicions.

Finalistes: Núria Gras amb “Paradís d’ombres” de Pagès Editors. Dora Muñoz amb “Caliu sota les cendres” de Llibres del Delicte. Montse Sanjuan amb “Anna Grimm. Memòria mortal” de Pagès Editors. Esther Vila amb “La bossa de seda” d’Editorial Gregal.

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2018 en castellà: Noelia Lorenzo Pino amb “Corazones negros” d’Erein.

Finalistes Laura Balagué amb “Muerte entre las estrelles” d’Editorial Milenio. Antonia Huertas amb “Incognitus” d’Editorial Versátil. Marina Sanmartín amb “El jardín de los sospechosos” de Principal. Prado G. Velázquez amb “En blanco y negro” d’Editorial Egales.

Premi personatge històric de novel·la negra: “Kostas Jaritos/Kharitos” de Petros Márkaris.

V Edició: Cubelles Noir 2020

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2019 en català: Cristina Malagelada  amb “Costa Bratva” de Stonberg Editorial.

Finalistes: Eva Gutiérrez Pardina amb “Metzina”, de La vocal de lis. Pilar Romera amb “Els impostors” de Columna Edicions. Maribel Torres amb “El despertar del navegant” de Llibres del Delicte.

Guanyadores de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2019 en castellà: Ex-aequo: Leticia Sánchez Ruiz  amb “Cuando es invierno en el mar del Norte” d’Editorial Pez de Plata. Graziella Moreno amb “Invisibles” d’Alrevés Editorial.

Finalistes: Dolores Reyes  amb “Cometierra” de Sigilo. Mónica Rouanet  amb “Despiertame cuando acabe septiembre” de Roca Editorial. Mª Carmen Sinti amb “Sudor frío” de Grupo Tierra Trivium.

Premi personatge històric de novel·la negra: “Bellón” de Julián Ibáñez.

VI Edició: Cubelles Noir 2021

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2020 en català: Maria Sardans amb “L’àngel negre” de Llibres del Delicte.

Finalistes: Marta Alòs amb “L’origen del pecat” de Pagès Editors. Margarida Aritzeta amb “Teoria del gall” de Llibres del Delicte. Ludmila Lacueva amb “Scrap mortal” de l’’Apostroph.

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2020 en castellà: Olga Merino amb “La forastera” d’Alfaguara Editorial.

Finalistes: Natalia Gómez amb “Aras de venganza” de Célebre Editorial. C.J. Nieto amb “9 corto” de Cazador de Ratas. Ana Belén Rodríguez Patiño amb “La estètica de los nadadores”, autoedició.

VII Edició: Cubelles Noir 2022

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2021 en català: Ramona Solé amb “Bisturí” de Llibres del Delicte.

Finalistes: “Olor de difunt” de Ludmilla Lacueva. Llibres del Delicte. “Secret professional” d’Amàlia Lafuente. Columna Edicions. “Aquí mano jo” de Maribel Torres. Llibres del Delicte. “La noia del vestit blau” de Laia Vilaseca. Rosa dels Vents.

Guanyadora de la millor novel·la negra escrita per una dona i publicada l’any 2021 en castellà: –

Finalistes: “Soy tu mirada” de Cristina Higueras. Editorial La esfera de los Libros. “Nunca sabes quién llama” de Mar Moreno de Editorial Almuzara. “La vida secreta de Úrsula Bas” de Arantza Portabales. Editorial Lumen. “Un asunto rural” de Mercedes Rodrigo Alonso. Editorial Edaf.