Equip

Xavier Borrell

President i Comissari

És escriptor, crític i gestor cultural, especialitzat en novel·la negra. Premiat en diferents certàmens, ha publicat dues novel·les: Amores Inciertos, El canto de la ira i el llibre de relats El baile de los negros.

Actualment, dirigeix ​​el web i programa cultural de Ràdio Cubelles Propera parada: cultura, és col·laborador del programa de Ràdio 3 (RNE) Todos somos sospechosos i organitzador del festival de Novel·la Negra Cubelles Noir.

Assessora diversos esdeveniments literaris més. Va ser editor de la col·lecció de novel·la negra Pan negro i acaba de finalitzar la seva quarta novel·la. Aquest any ha rebut el Premi Ciudadano Noir.

Agustí Argimon

Vicepresident

Lector de novel·la negra i  criminal des de fa molts anys, organitzador de Cubelles Noir i implicat en diferents moviments socials.

 

 

 

Vicente Corahán

Vocal de Fantasia i Realitat

Jove als 47 anys. Detectiu Privat i Criminalista expert en Ciències Forenses, a més de pèrit cal.lígraf. Escriptor de novel·la policíaca.

Ha publicat el llibre d’anècdotes de detectius ¿Estoy llamando a un detective? i les novel·les Un cadáver para un detective y Olga.  Acaba de finalizar la seva tercera novel·la i compta amb relats en sis llibres d’antologies de novel·la negra. Ha estat el Comissari i fundador de Collbató Negre i forma part de l’organització de Cubelles Noir.

A més, ha estat l’assessor del documental emès per Canal 33 Detectiu on fins i tot va realitzar diverses aparicions. Ha col·laborat al programa de televisió de la cadena Cuatro Conexión Samanta Detectives i actualment col·labora al programa televisiu Línia de Servei del Canal ETV del Baix Llobregat, a més de fer-ho al programa de Ràdio Sant Boi República Santboiana.

Angelique Pfitzner

Vocal de Poesia y Altra Literatura

Farmacèutica, escriptora de novel·les gènere negre i poeta. Membre del Festival de Literatura Cubelles Noir, Matarranya Negre, Muntanya Negra Bossòst i de l’associació de literatura Llegeix o Muere. Assessora diversos festivals com Madrid Negro.

Directora durant dos anys del programa de ràdio «Una hora amb Angelique» a http://www.esmiradio.es, actualment dirigeix ​​el programa Lee o Muere a la tv on-line http://www.newscat.es. La seva primera novel·la en gènere negre, Compulsiva Obsesión, va ser guanyadora l’any 2012 a Madrid del premi Isla de las Letras, lliurat pel doctor metge forense Cabrera.

Ha publicat la novel·la Eldha. Caso Cerrado i l’antologia de relats Big Bang 13. A més, ha col·laborat en diverses antologies com Barcelona, ​​gótica o Golpe a la corrupción i com a articulista en diverses revistes. També és escriptora de la col·lecció de La Orilla Negra. Actualment està escrivint la seva tercera novel·la en gènere negre. Ha rebut diversos reconeixements en poesia.

Yoli García

Vocal de Formació

Yoli García és filòloga, professora i directora d’un centre de formació. A més, exerceix de periodista en diverses emissores de ràdio en les que també cobreix actes en directe i fa cròniques de diferents esdeveniments.

Dirigeix ​​els programes Mar de lletres i La Moguda del Garraf de Ràdio Cubelles i el Tmol, Todo el mundo odia los lunes de Ràdio Cornellà. També col·labora de forma esporàdica al programa de Ràdio 3 (RNE) Todos somos sospechosos. Forma part de l’entitat Cubelles Noir.

Charo González Herrera

Vocal de Serveis Administratius i de Representació

Graduat Social i Assessor Fiscal. Fervent lectora de novel·la negra des de fa 45 anys, va ser Presidenta del Jurat a la Millor Novel·la Negra escrita per una dona l’any 2016 al Festival de Cubelles Noir.

Forma part del Comitè Organitzador del Festival Cubelles Noir des del seu inici, l’any 2015. Assisteix a nombrosos Congressos i Festivals de novel·la negra nacionals i internacionals.

Marià Talló i Barberán

Tresorer

Polifacètic. Gran aficionat a totes les arts escèniques I des de fa relativament poc a la novel.la negra.

Com a membre fundador, organitza i participa al festival Cubelles Noir.

 

 

José Vaccaro Ruiz

Secretari

De les seves novel·les s’ha dit que són políticament incorrectes (José Luis Muñoz), i que fan perdre la innocència (Gustavo Vidal). Per la seva banda, Jesús Palacios ha destacat la negror de les seves trames que a Espanya tenen com a referents a Vázquez Montalbán i a Andreu Martín.

La seva primera novel·la, Ángeles Negros, va rebre el Premi Isla de las Letras. Posteriorment, ha publicat set títols més: La Vía Láctea (Neverland Ediciones), La Granja (Neverland Ediciones), Catalonia Paradís (Neverland Ediciones), Tablas (Neverland Ediciones), El Invitado de Nunca Jamás (Neverland Ediciones), No dar papaya (Nova Casa Editorial) i Conjura Gaudí (Ediciones Carena).

Col·labora habitualment en diverses pàgines literàries fent relats i ressenyes, en particular a la pàgina Narrativas, dirigida per Carlos Manzano, i a Culturamas, així com a diversos fòrums literaris.

El seu relat El Moro va formar part de l’antologia de La Orilla Negra que es va presentar a la Semana Negra de Gijón.

Conjuntament amb Ramón Valls dirigeix un cercle de novel·la negra a la presó Model de Barcelona.

Pertany al col·lectiu d’escriptors de Lee o Muere i properament publicarà Relatos de Cuatro Filos.

Mar Ibáñez

Premsa i comunicació

Cubellenca i aficionada a la novel·la negra. Diplomada en Turisme i amb un postgrau en Direcció en Comunicació, s’encarrega de la comunicació de Cubelles Noir.

Jurat del premi Cubelles Noir a la millor novel·la escrita per una dona en català.

Anuncis